Wat een leuk idee!

Op 9 maart stond Buurtleren in Middenwaard

Buurtleren ‘ Wat een leuk idee’ was de meest gehoorde zin op zaterdag 9 maart tijdens de presentatie van ‘ leren in de buurt’ in Middenwaard. Een dag over ‘Buurtleren, leren in de buurt’. Op deze marktplaats kun je de vraag stellen wie jou iets kan leren. Maar je kunt ook zelf gratis je deskundigheid, hobby op deze marktplaats aanbieden. Of dit nu op het gebied van muziek, creatieve activiteiten, talen, techniek, gezondheid of iets anders is.


In diverse marktkramen hebben aanbieders van Buurtleren zich gepresenteerd. Mensen konden zien hoe eenvoudig je zelf een advertentie op de website plaatst. Heel uitdagend vonden veel mensen ‘ Actie Shawl’ een oproep om samen te breien en op 21-9 bijeen te komen om de meters aan elkaar te hechten, nog even verder te breien en op 23-10 de megashawl uit te rollen van Heerhugowaard-Noord naar Heerhugowaard-Zuid. Dit was aanleiding voor de buikdanseressen van Racheldance om als eerste aan te kondigen dat ze mee gaan doen! Een uitdaging was het om op een tekentableau te tekenen en het ontwerp op het scherm te zien verschijnen. Een ontwerp van een auto werd even later op een onderbroek gezet en ‘ s avonds al geleverd. Muziek was goed vertegenwoordigd door de uitbundige stand van muziek (op schoot) voor kinderen en de elektronische drums van muziekschool Paul Castricum. In gesprekken met bezoekers bleek ook dat velen interesse hebben in lessen persoonlijke ontwikkeling, Mindfullness, TaiChi en een weerbaarheidstraining. Bibliotheek Kennemerwaard liet mensen weten dat ze in en buiten de bieb vele activiteiten organiseren als het ‘ Tablet- Café’ en het luisterboek en nog veel meer. Met het schrijverscollectief van ‘ Kom op je verhaal’ ontstond het idee om de mensen naar hun verhaal te vragen. Stichting Present stimuleert mensen om ‘ Om te zien naar elkaar’ en te helpen waar mogelijk is.


Interviews Joh. Bosco
Leerlingen van Joh. Bosco stonden deze dag bij de ingangen van Middenwaard en interviewden bezoekers over hun dagelijkse belangstelling voor leren. Hiermee leerden zij zelf om op mensen af te stappen en hen te vragen naar hun belangstelling en ook naar hun wens om zelf aanbod te doen op Buurtleren.nl. Deze vraaggesprekken en de interviews, die leerlingen houden op 15 en 16 maart (NL doet) in de buurt van Joh. Bosco en in de ‘ Stad van de zon’ worden dan verwerkt en hierover zal worden gerapporteerd.
BuurtNIEUWS

Sjaal is uitgerold
Uitrol van Noord naar Zuid
Lees meer...

Uitrol Actie Shawl
Brei mee, geef je op
Lees meer...

Film Buurtleren
Nederland wereldland. Positief nieuws: Ontdek de wereldschatten!
Lees meer...

Flyer
Bekijk onze flyer
Lees meer...

Van Harte ' De Mare Alkmaar' /Buurtleren
De Mare maakt kennis met BL
Lees meer...

Uitslag enquete
Uitslag enquete Middenwaard, Heemraden- en Schilderswijk
Lees meer...

Wat een leuk idee!
Markt, interviews
Lees meer...

Film Buurtleren
Bekijk de film over buurtleren.nl
Lees meer...

Nominatie Kern Met Pit 2013
Buurtleren nominatie Kern met PIT 2013
Lees meer...

Buurtleren App
Downloaden Tablet, Smartphone
Lees meer...

Buurtmeeting
Hoe werkt een buurtmeeting?
Lees meer...

Winnaar WMO Award HHW 2012
Buurtleren wint WMO Award HHW 2012
Lees meer...

Woonwaard/Buurtl.
Buurtleren gaat de wijk in
Lees meer...

Start
Hoe werkt buurtleren?
Lees meer...

Film Middenwaard
Actiedag en interviews 9 maart 203
Lees meer...

Interview UTwente
Buurtleren.nl brengt mensen bij elkaar!
Lees meer...

Sjaal is uitgerold
Uitrol van Noord naar Zuid
Lees meer...

Hoe werkt Buurtleren
Een film
Lees meer...

Doelen Actie Shawl
Brei mee, geef je op
Lees meer...


You LIKE us?
Vind je buurtleren een leuk initiatief? Steun ons door het te delen met je vrienden.
Facebook Twitter LinkedIN
Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief


Samenwerking met:
Woonwaard

Leren in gemeente Heerhugowaard